The conceptual design for reconstructing Wolności Square is a chance for upgrading life quality and public space in the whole downtown of Świnoujście.
It should create a place of meetings and rest for residents and tourists, combining functional versatility of a city square and close bonds with Świnoujście.

The multifunction space will derive from a separated 32x32 m square surface with a system of fountains, seats and a stage and the possibility of provisional undoing of roofing between lighting posts.
Such a “square in square” will allow better organising of the central space and zones along facades.
The urban opening of the layout is on the one hand on the historical facade of the post office, and on the other on Armii Krajowej street and Słowiański Square in the direction of the quay of the Świna river.